Szakmaváltás? Érdemes átgondolni!

Vannak helyzetek, amikor igenis megéri szakmát váltani, hiszen sokkal jobb életed lehet utána.

Gondold át alaposan, hogy milyen tevékenységet szeretnél végezni.
Biztos, hogy megvannak hozzá a képességeid? Csak akkor vágj bele, ha bírnád az adott munkát. A közszférát sem biztos, hogy el kell hagynod a versenyszféráért, ha már most tudod, hogy nem annyira vagy odavaló.

Győződj meg róla, hogy valóban szakmaváltásra van szükséged, vagy csak unatkozol a jelenlegei munkádban, és néhány új feladat majd helyrebillent (ez elég ritka eset, de előfordulhat).

Tudj meg mindent a választott szakmáról, így könnyebb lesz a döntés. Gondold át, milyen munkakörülményeid lesznek, és ha teheted, próbáld ki magad az adott foglalkozásban.

Milyen ambícióid vannak, milyen karrierről álmodozol? Szuper, ha ismered magad, és tudod, hogy mire van szükséged. Ne dönts elhamarkodottan!

Milyen képzést kell elvégezned a választott szakmához? OKJ képzést? Esetleg diploma kell hozzá, és felsőoktatásban kell részt venned?

Akkor se ijedj meg, ha úgy érzed, ugyan akarod, de nehezen megy ez neked. A tapasztalat általában az, hogy minél idősebb valaki, annál nehezebben vált. De ez nem azt jelenti, hogy nem is szükséges… 40 éves kor fölött is sok példa van sikeres pályamódosításra.

Adj magadnak esélyt, és időt a váltásra!
Készülj fel rá, hogy a szakma- vagy munkahelyváltással kapcsolatos álmaid nem egyik napról a másikra fognak megvalósulni.

Ha már megvan, hogy mit szeretnél tanulni, szánj időt az iskola kiválasztására, és bizony az is lehet, hogy a tanfolyam kezdetére is várnod kell néhány hónapot. Ha felnőttképzésben gondolkodsz, talán könnyebb dolgod van, hiszen OKJ képzések gyakrabban indulnak, egy felnőttképző általában évente 3-4 alkalommal elindítja tanfolyamait.

A tényleges szakmaváltás még a legrövidebb tanfolyamok esetében is elérheti a fél, egy évet.

Ám mindig megéri várni.

Készülj fel rá, hogy egy új szakmával a zsebedben megváltozik az életed!
Új tervekkel, és megerősödő önbizalommal indulsz el a munkaerőpiacon, hogy állást találj.

A munkaadók díjazzák az optimizmust, és a lelkesedést.

Ha mindez egy piacképes szakmával is társul, akkor biztosan hamar találsz olyan állást, amit szeretni fogsz, és amiért öröm lesz minden egyes nap felkelni.

Amennyiben úgy döntöttél hogy szakmát, hivatást szeretnél váltani, nézz körbe a TanfolyamOKJ.hu oldalon, ahol számos képzés közül válogathatsz.

Mondd el a véleményed!

Csatlakozz most!
Regisztrálj most, mert lehet hogy álmaid hivatása pár kattintásra van tőled!

Kommentek

Még nincsenek hozzászólások

Álláshirdetés feladásához jelentkezz be, vagy ha még nincs vállalati profilod készítsd el pár kattintással.

GOLD Mini csomagajánlatunkat minden gold jelvénnyel rendelkező cég havonta 1x ingyenesen igénybe veheti.
[ részletekért klikk ide ]